Укупно приказа странице

четвртак, 24. фебруар 2011.

Justice League Heroes: The Flash


Godina: 2006
Izdavač: Warner Bros. Interactive
Žanr: Beat 'em Up
Platforma: Game Boy Advanced
  

Nindža Kornjače su gej...



  Ukoliko ste stariji od NES-a sigurno vam negde u mračnim katakombama malog mozga obitava sećanje na lika koji obučen u crveni kostim sa logotipom munje na grudima, trčeći ekstremno brzo, ispravlja krive drine i vija se sa ološem. 1990. nije postojao klinac koji nije sa oduševljenjem pratio iz nedelje u nedelju Flasha u njegovim superherojskim poduhvatima. Serija je kreirana na talasu uspeha Tim Burton-ovog Batmana iz 1989. sa kojim deli gotovo istu estetiku, produkcijske vrednosti i generalni kvalitet. E, sad, pošto živimo gde živimo, sam strip, igračke i ostalo vezano za The Flasha je bilo nemoguće nabaviti (za razliku od onih prokletih wiggera Nindža Kornjača). Tako sam tek zahvaljujući emulatorima saznao za video-igru koja je pratila seriju. U pitanju je bila prilično neizbalansirana side-scroling platforma slična Sonic-u, svetlosnim godinama daleko od onoga što je svaki normalan fan očekivao. Punih 16 godina to je bilo jedino što smo videli od ovog junaka u digitalnoj formi, a onda je stigla radost u obliku igre Justice League Heroes: The Flash. 
  Imajući u vidu današnje mogućnosti grafika je mogla biti manje „zrnasta“, ali je sasvim pristojna za jednu portabl konzolu i u rangu je arkadnih igara sa prelaza iz osamdesetih u devedesete. Animacija je na istom nivou sa izuzetkom glavnog junaka na čijim se pokretima posebno radilo tako da se Flash kreće fluidnije od ostalih likova. Ambijenti su tipično stripovski, jakih osnovnih boja, bogati, ali ne i pretrpani bespotrebnim detaljima. Pravo osveženje i odmor za oči od muljavih braon-zelenih nijansi današnjice. Igra sadrži pet nivoa koji predstavljaju gradove iz kojih potiču članovi Justice League-a. Svaki poseduje karakterističan izgled i dizajn, tri celine i odgovarajućeg lokalnog negativca na kraju. Neprijatelji su šarenoliki, brojni, različitih sposobnosti i snage od kojih se pojedini mogu savladati samo uz pomoć specijalnih moći. Tu dolazimo do opcija kojima Flash raspolaže. Pored osnovnog udarca može superbrzo da se strči do protivnika dobivši time prednost u borbi, kao i da uspori vreme (zapravo da se ubrza maksimalno) i tada su svi na ekranu u slo-mo osim njega. U momentima kada se zloće nagomilaju, umesto klasičnog crowd controle poteza tj. „magije“, u pomoć će vam priteći neko od kolega iz JL . Gameplay je ekstremno zabavan, zarazan, dinamičan i brz poput samog protagoniste.
  Zvuk i soundtrack su na očekivanom nivou, manje-više standardni za ovaj tip igara, a prisutan je i voice acting u vidu komentara našeg heroja. Sam kvalitet nije nešto, kao da slušate preko zvučnika koji su produvali.
  Klišeizirana priča je prezentovana u cutscenesima kreiranim poput stripa što potpuno odgovara tematici. Sa druge strane, neoprostiva je činjenica da su WB i DC od svih mogućih vrhunskih crtača zaposlenih u njihovom konglomeratu za ovu igru angažovali lika koji, za početak, nije u stanju da nacrta proporcionalnu ljudsku figuru ni da mu život od toga zavisi. Postoje trinaestogodišnje klinci koji bi bolje odradili posao. Svi likovi izgledaju deformisano i groteskno. Superman, Batman i co. su građeni poput balvana, a Flash izgleda kao da je upravo došao sa četvorogodišnje rekreativne nastave u Aušvicu. Inače prelepi ženski likovi ovde imaju lica žaba krastača, orah da im ne uzmeš iz ruke. Niko ne može da me ubedi da se nije imalo para za, recimo, Jim Lee-a. Na kraju krajeva, mogle su se iskoristiti sekvence iz nekog od Justice League izdanja ili sjajne animirane serije.
  Justice League Heroes: The Flash predstavlja izdanje koje su  „najbrži živi čovek“ i njegovi fanovi odavno zaslužili. Scarlet Speedster je napokon dobio igru dostojnu svog renomea. Čekanje, makar bilo i decenijsko, se ponekad ipak isplati.

 
Ne tuci me Fleš, žaliću se PETA-i
   


Grafika: 8
Zvuk: 8
Atmosfera: 8
Balans: 8

Ukupna ocena: 8

Frank Horrigan

Нема коментара:

Постави коментар