Укупно приказа странице

четвртак, 10. фебруар 2011.

Atom Ant : Up And Atom

Godina: 1990
Izdavač: Hanna-Barbera Inc.
Žanr: Platformska
Platforma: C-64



Dok stojim nad dvorcem, delimično pijan....



  Sećate li se Atomskog Mrava? To je onaj mali mrav (nezainteresovan za ženske grudi), koga američki panduri zivkaju kada treba da im se veže pertla ili kupe krofne. Beše to jedan od prijatnih kratkometražnih crtanih filmova Hanna-Barbera produkcije. Ista ta korporacija imala je svoj mali odeljak iz koga je redovno izbacivala video igre sa svojim crtanim junacima u glavnoj ulozi. Atom Ant - Up And Atom je upravo takva igra.
  Na vama je, kao Atomskom Mravu, da demontirate sve bombe koje su postavljene po raznim visokim građevinama, koje po kupljenju stavljate u jednu staklenu kuglu na krovu zgrade (možemo je kreativno nazvati dezintegrator bombi). Svaka zgrada predstavlja jedan nivo u igri, a ukupno ih je osam. Uglavnom su to urbani soliteri, ali dva nivoa prave iskorak i prikazani su kao srednjevekovni zamkovi. Možete kupiti samo jednu bombu odjednom, tako da vam za kompletiranje nivoa ne gine i po dvadesetak puta atomskog leta gore-dole od temelja do krova zgrade. Naš mali mrav leti u svim pravcima, ali nema nikakvo nauružanje niti nikakvo sredstvo odbrane od neprijatelja, tako da u ovoj igri zaboravite na taster za pucanje. Plejada neprijatelja je jako loše urađena, to su najtipičniji stock sprajtovi izvučeni iz zadnjice poluzainteresovanog programera. Tako da u ovoj igri vam problem neće praviti recimo Buvac Kostolomac ili Debeli Dinamo, nego papirni aviončići, kocke šećera(sic!), helikopterčići na navijanje i golubovi. Čini se neozbiljan izbor za Atomskog Mrava, koji se u svojim animiranim epizodama obračunavao sa daleko opasnijim protivnicima. Svi neprijatelji imaju definisanu petlju kretanja, tako da ova igra omogućava krivulju učenja, te ju je moguće savladati uz nešto truda. Ali, ovo i dalje ne znači da je igra laka. Neprijatelja ima svugde, i moraćete vešto da ih zaobilazite. Ovo vam omogućuju zaista dobre kontrole u igri, i superglatki skrol u piksel, dve možda i najsvetlije tačke u igri. Grafika u igri je jedva prosečna, s tim što je okolina ipak malo lepše nacrtana nego sprajtovi. Zvuk je takođe jedvaprosečan, melodije su simpatične, ali zvučni efekti izuzetno siromašni. Po kompletiranju igre, dobićete velikodušni natpis kako ste "super faca i da ste prešli igru". Kreativno, nema šta.
  Atom Ant - Up And Atom je igra koja jednostavno ne crpi dovljno is svoje tematike. Da nije Atomskog Mrava u glavnoj ulozi, nikada vam ne bi palo da su ovaj ambijent i likovi igra sa njim. Morali su se ubaciti likovi iz pojedinih epizoda, a i koji cutscene ili makar deo priče  o tome ko je postavio one silne bombe bi savršeno legli (setite se kako je jedna priča i estetika uspešno iskorišćena u Yogi Bear igrama za C-64). Takve stvari osmišljavaju igranje video-igara. Ovako, imamo prosečnu vežbalicu za reflekse, i gotovo ništa više. Preporučujem je samo ekstremnim nostalgičarima.
  

Atomski Mrav kuca na prozor kancelarije

Grafika: 5
Zvuk: 4
Atmosfera: 5
Balans: 6

Ukupna ocena: 4.5
 
Clyde

Нема коментара:

Постави коментар