Укупно приказа странице

субота, 25. децембар 2010.

Alien Breed

Godina: 1991
Izdavač: Team 17
Žanr: Pucačina
Platforma: Amiga
 
Jezik diplomatije na vanzemaljskom
  
  Amiga je kompjuter koji je oduvek plenio sopstvenom harizmom i šmekom kada su u pitanju njeni softverski proizvodi. Dokaz za to je da su mnogi grafički dizajneri i muzički autori koristili ovaj kompjuter do duboko u periodu Pentium dominacije, kompjutera višestruko većih tehničkih kapaciteta. Team 17, sada skromna firma najpoznatija po serijalu Worms u doba PC-a, na Amigi je bila sinonim za vrhunski kvalitet. Alien Breed predstavlja početak "tehničke dominacije" ove softverske kuće.
  Alien Breed je svemirska pucačina iz ptičje perspektive. Priča je takva da je vaš brod sleteo na stranu planetu na ogroman svemirski brod, gde sve vrvi od zlih Aliena željnih vaše krvi. Naravno morate pobediti kraljicu ovih čudovišta i pobeći glavom bez obzira sa tog ludog mesta. Sama priča je omaž Alien-u, vrhunskom i kultnom ostvarenju SF kinematografije. Čim krenete da lutate po lavirintima, napadaju vas "mali zeleni" čija estetika najviše podseća na "slatke male" iz gorepomenutog filma. Naoružani ste običnom pucom na početku, a vremenom ćete uz skupljanje dovoljno novca, moći na kompjuterskim terminalima da kupite novo oružje. Upravo ovi terminali na koje nailazite širom nivoa, daju posebnu dimenziju igre. Na njima se informišete o misiji i zadacima, možete pogledati radar i kupiti municiju, ključeve i oružja. Čak je i ubačena i mini-igra Pong u slučaju da želite da predahnete od naviranja opakih stvorenja. A naviranja ima, i to iza svakog ugla. Gotovo da nećete skidati prst sa obarača, jer ovi ludaci mozga nemaju a oštri su im zubi. Naravno, moraćete i mozak da angažujete jer sa ključevima koji otvaraju vrata treba biti štedljiv, a i treba pamtiti mape nivoa jer ćete morati i da brzo napustite nivo i odete do lifta pre nego što se ceo nivo samouništi. Ovakva atmosfera celoj igri daje još upečatljiviji fazon SF filma, i podiže tenziju na jako visok nivo. Igra je objektivno teška, i imaćete dosta problema dok ne postanete dovoljno spretni sa oružjem. Grafika u igri je dobra, skrol gladak, ali ipak te tehničke karakteristike još nisu u potpunosti dostigle onaj pravi "Team 17 standard". Na raznolikosti pozadina moglo se više poraditi, i kasniji Alien Breed: Special Edition je unapredio ovu stavku. Zvučna podloga je pristojna, a tu je i povremeni voiceacting tako karakterističan za ovu kuću. Kontrola lika je pomalo nezgrapna, jer se u akcionim momentima desi da ne možete baš u pravom trenutku da se okrenete i napunite vanzemaljca olovom, plamenom, raketom, katjonima i anjonima različite vrste...
  Alien Breed predstavlja početak jednog šireg serijala, koji je kasnije dobio i svoje 3d ruho, a i upravo sada je izašao Alien Breed 3 : Descent, punokrvna pucačina koja pokušava da oživi šmek stare igre. Ako ste ikada voleli Osmog Putnika, i zamislili kako je to biti u koži Ripley, preporučujem da odigrate ovu izazovnu, a pomalo i zastrašujuću igru.
 
Dogovor kuću gradi


Grafika : 8
Zvuk : 8
Atmosfera : 9
Balans : 7

Ukupna ocena : 7.5

Clyde

Нема коментара:

Постави коментар