Укупно приказа странице

четвртак, 12. јануар 2012.

Flying Shark

Godina: 1987
Izdavač: Taito
Žanr: Aviončići
Platforma: Arkade

A koji je ovo SveCki?
  

  Rat je zlo. Ali je i krađa, laž i zabadanje noževa u leđa(pozdrav za sve RPG-ovce). Dokle god se to odvija na velikom platnu, ili na našim monitorima to se sve može smatrati pod domenom zabave sa povremenim obrazovnim efektima. Flying Shark je baš takva igra, smeštena u ratno doba a da joj je prvenstveno cilj da zabavi i da dobrano provežba vaše prstiće.
  Daklem, kontrolišete mali plavi aviončić kojem je cilj da se probije kroz sijaset neprijatelja oličenih u veoma širokoj paleti aviona, brodova i tenkova, od baze do baze koje predstavljaju nivoe. Sam ambijent je nekako tropsko-pustinjski tako da cenim da je i rat u Vijetnamu bio jedna od inspiracija(dok sami aviončići uglavnom izgledaju nekako WWI). Akcija odmah počinje, nema šale(igre sa aviončićima su nekako u proseku teže od svih ostalih zar ne?). Napucavate neprijatelje, a oni ako su iz vazduha umeju da kamikaznu srljaju pravo na vas, BUM!. Na raspolaganju imate obične metke(koji se kasnije mogu unapređivati ako pokupite dodatak koji ostane kad uništite kolonu crvenih aviona), kao i bombe koje delju sve pred sobom i koje vam pružaju par sekundi mira da odmorite prste. Igra je urnebesna, već od nekog trećeg nivoa postaje nepodnošljiva, prava kiša neprijatelja kroz koju se samo precizno oko i dobar refleks mogu probiti. Ova igra nema neke filozofije i poruke. U pitanju je krvava papazjanija u kojoj se možete zabaviti ali samo pod uslovom da znate ovo da igrate. Flying Shark je “alfa” igra sa aviončićima na automatima, nema zajebancije. Tu i tamo, na kraju nivoa, čeka vas nekakva vrsta bosa, uglavnom neko oklopljeno čudovište dal na zemlji dal na vodi. I naravno, treba ponekad možda i previše živaca da bi se to čudo u dovoljnoj meri  napunilo olovom. A naš aviončić je veoma krhak, jedan metak i ostali samo dugmići…
  Grafika u igri je dobra za svoje doba, svi sprajtovi i ceo ambijent je veoma jasno i dobro prikazan, a skrol je gladak. Zvuk je ok, ali ništa posebno što bi izdvojilo igru. Atmosfera je skroz kul, na moment ćete se osećati kao da ste i vi sami na tom bojištu. Balans je nažalost stavka koja nije ispratila prethodne. Igra je jednostavno preteška, a naš aviončić se presporo kreće. Razumem das u igre sa aparata bile namerno teže kako bi gutale što više žetona, ali postoji i onaj momenat kada se pretera u tome pa toj igri niko ne prilazi. A ovo je skoro pa takva igra.
  U svakom slučaju ako sebe smatrate iskusnim gejmerom sa dobrim refleksima možete oprobati ovo čudo, ali nemojte se previše nervirati ako ne pređete ovu igru. Retko ko je video kraj Flying Sharka. Osim ako nije igrao osiromašenu čitovanu verziju sa C-64, koja nije preterano zabavna. A zabava je primarna funkcija video-igara, zar ne?

Plavi Baron.
 
Grafika: 8
Zvuk: 6
Atmosfera: 8
Balans: 4

Ukupna ocena: 6.5
 
Clyde

1 коментар:

  1. Pozdrav. Vidim da vam chat ne funkcionishe - ne daju vishe besplatno - a bash je bio ok i sam sam koristio ShoutMix ;)

    Nije reklama za moj blog (na primarnom chak ni nemam chat) nego chisto predloga radi pokushajte sa ovim:

    http://www.freeshoutbox.net/

    ...naravno ako vas zanima da pokrenete ponovo chat na blogu. Pored svih ostalih poznatih besplatnih reshenja ovaj ima sasvim pristojne
    Admin opcije i pregrsht template-a kao i mogucnost dodavanja sopstvenog CSS-a - toliko...

    Sve najbolje...

    ОдговориИзбриши